Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η Μαρία Σκούντζου ενσαρκώνει την κοντέσσα Βαλέραινα του Ξενόπουλου


H Mαρία Σκούντζου θα ενσαρκώσει την κοντέσα Βαλέραινα στο κλασικό δράμα του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας». Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη από τις 11 Φεβρουαρίου στη θεατρική σκηνή του Eliart.
Το έργο θεωρήθηκε τομή στο νεοελληνικό θέατρο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Χρηστομάνο το 1904. Πολλές ντίβες του θεάτρου έχουν αναμετρηθεί με το ρόλο της κοντέσσας Βαλέραινας: η Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη, η Άννα Συνοδινού είναι ενδεικτικά μερικές από αυτές.

Η ιστορία του έργου διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο και εστιάζει στην ξεπεσμένη αρχοντική οικογένεια των Βαλέρηδων. Η κοντέσσα Βαλέραινα γνωρίζει τη μυστική συνταγή μιας εκπληκτικής θεραπείας για τα μάτια που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από Βαλέραινα σε Βαλέραινα. Τα παιδιά της κοντέσσας, αντιμέτωπα πλέον με τη φτώχεια την πιέζουν να αποκαλύψει τη συνταγή ώστε να την εκμεταλλευτούν εμπορικά. Η κοντέσσα όμως έχει πάρει όρκο…

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης: «Η «κοντέσσα Βαλέραινα» έρχεται από το χθες για να μας μιλήσει για το σήμερα. Ζώντας σε μια εποχή που τα μεγάλα ιδανικά «ξεπουλιούνται» όσο- όσο για τα λεφτά, το ήθος, η ευγένεια και οι αρχές υποχωρούν μπροστά στην ανάγκη που μας δημιούργησαν οι καταστάσεις…»

Παίζουν οι: Mαρία Σκούντζου, Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ελένη Βουτυρά, Κώστας Ζέκος, Στέλιος Καραγεωργίου.
Σκηνοθεσία Γιώργος Φρατζεσκάκης, σκηνικό-κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης, μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Κριθαρά, Γιώργος Φρατζεσκάκης. Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά, Στέλιος Καραγεωργίου. Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης.

Πληροφορίες: από 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο Εliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός. Παραστάσεις έως 15 Απριλίου. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια: 90 λεπτά. Είσοδος 15 ευρώ, φοιτητές και άνεργοι 10 ευρώ. Τηλ. 2103477677.
πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου