Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Carl Icahn vs Apple: παραιτείται από την απαίτηση $50 δις


Η απαίτηση του Carl Icahn προς την Apple για αγορά μετοχών αξίας $50 δισεκατομμυρίων δεν έπιασε τόπο και ο επενδυτής παραιτείται της πρότασης του.
CARL ICAHN VS APPLE ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ
Με περίπου 4 δισεκατομμύρια σε αξία μετοχών της Apple, o Carl Icahn είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας. Με αυτή την ιδιότητα προσπάθησε τον τελευταίο καιρό να πείσει την Apple να αγοράσει μετοχές αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το χρηματιστήριο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 50 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μετρητά που έχει η Apple στην άκρη θα πήγαιναν στα χέρια μετόχων, μεταξύ αυτών και του Carl Icahn.

Η Apple έχει ανακοινώσει ήδη πρόγραμμα αγοράς μετοχών της ίδιας της εταιρίας ώστε να αποζημιώσει τους επενδυτές και μόλις την περασμένη εβδομάδα η Apple ξόδεψε 14 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μετοχές από το χρηματιστήριο, σε μια κίνηση υποστήριξης στην στρατηγική της εταιρείας από τον Tim Cook και την ηγετική ομάδα της Apple.
Με δεδομένη την επένδυση 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Apple στον εαυτό της, την μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ εταιρεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, o Carl Icahn παραιτείται της δική τους πρότασης για επιπλέον κινήσεις.
Με όλο αυτό το παιχνίδι του Carl Icahn μαζί με την παραίτηση από το δικαίωμα για επιπλέον ρευστοποίηση, η μετοχή της Apple βρίσκεται σε ανοδική πορεία τον τελευταίο μήνα. Όπως είναι φυσικό, κερδισμένοι βραχυπρόθεσμα από την άνοδο αυτή είναι οι μεγαλομέτοχοι της Apple, ένας εκ των οποίων είναι και ο Carl Icahn.
Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η Apple ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα για αγορά μετοχών της ίδιας της εταιρείας σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνέχεια και πιο είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο του Tim Cook και του διοικητικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου