Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι 5 κρυφοί και μεγάλοι κίνδυνοι του Facebook

  1. Τα στοιχεία σας μοιράζονται με τρίτους
  2. Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και οι ρυθμίσεις επανέρχονται σε λιγότερο ασφαλή προεπιλεγμένη λειτουργία μετά από κάθε σύνδεσή σας με το Facebook
  3. Οι διαφημίσεις του μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό
  4. Οι πραγματικοί φίλοι σας εν αγνοία σας, σας κάνουν ευάλωτους
  5. Απατεώνες δημιουργούν ψευδή προφίλ
Είναι το Facebook μια ασφαλή πλατφόρμα για την επικοινωνία με τους φίλους σου;
Αν σκεφτούμε ότι το Facebook είναι μια νέα εταιρία εκρηκτικά ανερχόμενη και από νέους ανθρώπους που φυσικά στο μυαλό τους έχουν καθημερινά τρόπους για να κερδίζουν μέσα από αυτό. Εϊναι τόσο νέο που ακόμη σκέπτονται νέους τρόπους εξηκονόμησης χρημάτων. Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε την οποιαδήποτε σύγκριση με άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης η και απλής πληροφόρησης γιατί το "φαινόμενο" Facebook με τόσα εκατομύρια χρηστών που επικοινωνούν καθημερινά μεταξύ τους είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
Σε μια τόσο εξαιρετική περίπτωση το δυναμικό για το έγκλημα είναι πραγματικό. Σύμφωνα με το Internet Crime Καταγγελία Center , τα θύματα του Διαδικτύου που σχετίζονται με εγκλήματα έχουν χάσει συνολικά 559 εκατομμύρια δολάρια το 2009!. Μιλάμε για μια άυξηση της τάξης των 110% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Αν δεν είστε προσεκτικοί στην χρήση του Facebook, κυνδυνεύετε άμεσα για την κλοπή ταυτότητάς σας, ή ενδεχομένως ακόμα και κάτι σαν επίθεση, αν οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται μοιράζονται με επικύνδινα πρόσωπα που νομίζετε για "φίλους" σας!
Οι άνθρωποι έχουν πραγματικά προστασία της ιδιωτικής ζωής τους στο Facebook;
Οχι Υπάρχουν πολοί τρόποι ώστε τρίτοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με εσάς. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι, όταν παίζετε τα δημοφιλή παιχνίδια στο Facebook, όπως το Farmville , η τα οποιαδήποτε παιχνίδια γνώσεων -και ότι κάθε φορά που το κάνουμε αυτό, θα επιτρέψει αίτηση από τρίτους να κατεβάσουν το προφίλ σας που να δίνει πληροφορίες και πρόσβαση στον λογαριασμό σας με ότι αυτό συνεπάγετε είτε πρόκειται για οικόνες των παιδιών σας είτε για στοιχεία που νομίζατε ότι είναι προσβάσιμα μόνον από εσάς και τους φίλους σας.
Μπορούν οι πραγματικοί σας φίλοι στο Facebook να σας κάνουν ευάλωτους;
Απολύτως!. Η ασφάλεια σας είναι τόσο καλή όσο και η ασφάλεια του φίλου σας!. Αν κάποιος στο δίκτυο των φίλων σου έχει αδύναμο κωδικό πρόσβασης, καθώς και αν το προφίλ του/της είναι hacked, άθελά του μπορεί να σας μεταδώσει ένα mallwar  
Πηγή:
http://www.bytheway.gr/showthread.php?t=22933

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου